Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale

47 93 09 09 post@ditt-tiltak.no
Ditt Tiltak AS Grenseveien 91 Oslo 0607 PB 6575 Etterstad Norge
Vil du jobbe med oss? Se ledige stillinger

Familiehjem

Familiehjem er et tiltak beregnet på barn og unge som stiller store krav til omsorgspersoner og som vil klare å bo i hjem dersom det er et støtteapparat som ivaretar opplæring, hyppig veiledning, døgnkontinuerlig tilgjengelighet og avlastning.

Bli kontaktet
hero

Meningsfylt, utfordrende og spennende 

Vi tilbyr familiehjem, som er et forsterket fosterhjem for barn med forskjellige omsorgsbehov og utfordringer. Et familiehjem har et profesjonelt nettverk rundt seg som støtter dem i omsorgsrollen. De mottar faglig veiledning og praktisk støtte.

Våre familiehjem har ulik bakgrunn da vi trenger forskjellige typer hjem for å finne gode løsninger for fosterbarna. Mange av våre familiehjem har lang erfaring, hvor de gjennom møter med barn i ulike situasjoner har opparbeidet seg erfaring og kunnskap som trygger dem i omsorgsrollen.

Når vi skal rekruttere familiehjem ser vi på familiens ressurser og motivasjon. Kjernen i dette tiltaket er at familiehjemmene har et ordinært familieliv med trygge voksenpersoner, tette relasjoner, god omsorgsevne og at omsorgen og oppfølgingen er nær og åpen.

Det er krevende og forpliktende å være familiehjem, samtidig som det gir mulighet for spennende og nye opplevelser. Man gir støtte og trygghet til noen som virkelig trenger det, og kan til slutt sitte igjen med mange gode minner og erfaringer. Våre familiehjem beskriver dette som et meningsfylt, utfordrende og spennende arbeid.

Fordelen med å ha barn plassert hos oss i Ditt Tiltak er at vi er en stor organisasjon med mye kompetanse. Dette bruker vi aktivt, samtidig som vi innhenter spesiell ekspertise om det er behov for det. Vi har blant annet erfaring med ungdom som enten selv har utført eller som selv har blitt utsatt for overgrep. Vi har også sikkerhetsrutiner som sikrer barn som trenger å bo på sperret adresse. Vår psykolog er spesialist innen klinisk psykologi og sexologi, hvor vi kan tilby et kombinert bo- og behandlingstilbud.

TILBAKE TIL FOSTERHJEM »